Pec na sušení křupek
U původního již zastaralého zařízení se zákazník potýkal s vysokou zbytkovou vlhkostí křupek. Když je poté zabalil, neměly takovou trvanlivost. Naším úkolem proto bylo snížit zbytkovou vlhkost z 10 na 2 %. Zároveň zákazník požadoval, abychom zařízení nainstalovali do omezeného prostoru, který měl k dispozici. Šlo o to, abychom ihned po vyřazení stávajícího zařízení z provozu, namontovali na jeho místo naše - do stejného prostoru, ale s lepšími parametry.
Na základě tohoto zadání jsme se rozhodli pro koncepci vícepatrové průběžné sušárny. Křupky se suší na třech pásových dopravnících a pec je rozdělená na tři topné zóny. Kvůli omezenému prostoru jsme museli zvolit také neobvyklý způsob umístění ventilátorových jednotek a rozvodu vzduchu. Dále jsme museli vyřešit také volbu materiálů. Protože je pec určená pro potravinářství, celá konstrukce pece musela být vyrobena z materiálů atestovaných pro použití v tomto průmyslu.
Všechny tyto požadavky se nám podařilo vyřešit, dosáhli jsme požadované zbytkové vlhkosti a zařízení jsme zvládli začlenit do stávající výrobní linky ve vymezeném prostoru.
Co se nám na tomto zařízení povedlo:
- přizpůsobení konstrukce pece pro začlenění do stávající výrobní linky
- snížení zbytkové vlhkosti na požadovanou hodnotu